02 MAY 2022

Längtligen! - Nordic Parks BLOOM är här!

Nu presenterar vi de sex första enheterna i en ny serie lekmöbler för harmoniska stadsrum. Arkitekter och landskapsarkitekter efterlyser ofta lekmöblering som går att anpassa till omgivande miljö. Hittills har de haft i princip något av tre recept att välja på: Det organiskt naturliga (typ trädstockar), Det tivoliglada färgrika eller Det strama stålet. Samtidigt finns en önskan från alla som köper in offentlig möblering att material och produktion ska vara miljövänliga. Och de som bygger vill att det ska gå fort, säkert och smidigt. Men egentligen borde det ju faktiskt vara barnens behov och längtan som står i fokus.

Längtligen! - Nordic Parks BLOOM är här!

BLOOM – för barnens skull

Vi startar utvecklingen av serien för att möta behoven hos barn i förskoleåldern 1 – 6 år. Skala och funktioner är avpassade för 1 – 3-åringens behov av att ”erövra världen” och stimulerar motorik och balans, 3 – 5-åringarnas ”fantasilekar” som behöver plats till att springa, hoppa och klättra, och 5 – 7-åringarnas typiska ”roll-lekar” med rum för olika scenarios. Fortsättningen blir produkter som lämpar sig för barn upp till ca 12 års ålder. I Nordic Parks BLOOM har vi medvetet undvikit specifikt föreställande element och klara/glada färger. Serien lämnar fritt utrymme åt barnens egna fantasier.

Leveransstart vinter 2022

BLOOM – för estetikens skull

Formspråket bygger på de enkla geometriska formerna; kvadrat, cirkel, rätvinklig triangel och basmåttet 1 meter. Grundformerna kan delas i halvor, och kvartar. Med dessa byggstenar kan man utforma lekmiljöer som blir anpassade efter omgivningen, man kan välja raka, spetsiga eller rundade silhuetter i både plan och fasad efter tycke och smak. Basfärgen är träts med tiden naturligt silvergrå, eller en något dämpad gråbrun. De båda naturliga tonerna passar in i de flesta sammanhang. De dekorativa stålbeslagen levereras i ett par väl avstämda standardkulörer, men kan även anpassas precis efter behov.

Nordic Parks – för säkerhets skull

Barn ska kunna leka fritt utan att utsättas för risker de själva inte kan kontrollera. Därför är våra lekplatsprodukter utvecklade i enlighet med branschstandarden EN1176, och Nordic Parks samarbetar med TÜV för utveckling och certifiering av säkra produkter. Vår effektiva tillverkning är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001. Nordic Park BLOOM levereras omonterat i kompakta fraktvänliga paket. I konstruktionen har vi tagit särskild hänsyn till smidig montering, och instruktionerna är enkla och överskådliga.

Read More

Stockholmssoffan - En symbol för den funktionalistiska arkitekturen och designen
03 MAY 2024

Stockholmssoffan - En symbol för den funktionalistiska arkitekturen och designen

Stockholmssoffan, designad av Erik Gunnar Asplund 1930, är en symbol för den funktionalistiska arkitekturen och designen som introducerades vid Stockh...

Läs mer
Lekserie Bloom är nu Svanenmärkt!
28 AUG 2023

Lekserie Bloom är nu Svanenmärkt!

Nordic Parks lekserie Bloom är nu Svanenmärkt. Ett självklart val som stärker vårt sortiment med satsning för en mer hållbar lekmiljö.

Läs mer
Nordic Parks skapar nya mötesplatser vid Kv. Capella i Karlastaden – Göteborg 🏗 ☀ 🍃
23 MAY 2023

Nordic Parks skapar nya mötesplatser vid Kv. Capella i Karlastaden – Göteborg 🏗 ☀ 🍃

Nordic Parks levererar platsanpassade möbellösningar på innegården och takterrassen till Kv. Capella i Karlastaden. Projektet är startskottet för Kv....

Läs mer

Kontakta oss

Maila oss på info@nordicparks.se eller ring 021 - 444 00 90

Nordic Parks
Tunbytorpsgatan 20, Vasteras
Sweden
Org.nr: 555-123456789