Historia

"Nordic Parks skall alltid vara en föregångare inom hållbara mötesplatser anpassade för ett nordiskt klimat”

Äkta

Lika naturligt som att vi jobbar med äkta material är det viktigt för oss att omsorgen kring våra brukares behov är äkta, lika äkta som starten där de nyblivna papporna tittade på lekplatsen där deras barn lekte och tänkte - detta måste kunna göras bättre.

Hållbart

Hållbarheten har varit en ledstjärna för oss sedan starten. Det har lett fram till våra fyra hållbarhetsdimensioner men vi tar också med oss hållbarheten in i våra affärsrelationer, tillsammans vinner vi över tid.

Nordiskt

Vårt Nordiska arv har präglat vårt formspråk och materialval. Här möter Svenska material, Svensk produktion och Skandinavisk design kraven från vårt nordiska klimat. Från heta sommardagar på Ströget i Köpenhamn till iskalla vinternätter i Illaparken i Trondheim.

Miljövänlig lekplatsutrustning

På Nordic Parks tillverkar vi det mesta själva och vi arbetar med leverantörer som håller de allra högsta kraven. Till vår lekplatsutrustning och parkmöbler föredrar vi svenska material. Inte bara för att kvaliteten är den bästa, utan också för att att det blir kortare transporter. Bra för miljön. Vår lekplatsserie OrganoPlay är den första Svanenmärkta lekplatserien i Norden, vilket innebär att den uppfyller flera olika hårda krav. OrganoPlay tillverkas av trä från hållbart skogsbruk och den uppfyller stränga miljökrav för kemikalier. Svanen ställer även krav på att produkterna uppfyller funktions- och säkerhetskrav. Svanenmärkta utemöbler tillhör de minst miljöbelastande på marknaden.

OrganoWood, Bra Miljöval i allt trä

Traditionella träskyddsmedel kan innehålla aktiva beståndsdelar som koppar, bor, fosfor och kreosotolja. Medlen verkar genom att kemikalierna dödar rötsvampar och andra organismer som angriper träet och myndigheterna har uppmärksammat olika miljö- och hälsoproblem som orsakas av träskyddsmedel. Märkligt nog finns det fortfarande gammalt tryckimpregnerat virke på två tredjedelar av Sveriges lekplatser*. Alla ämnen i OrganoWood är klassificerade som ej hälsoskadliga och ej farliga för miljön av Kemikalieinspektionen. OrganoWood rekommenderas även av Byggvarubedömningen.

Branschens högsta standarder

Våra lekplatsprodukter är utvecklade i enlighet med branschstandarden EN1176. Nordic Parks samarbetar med TÜV för produktutveckling och certifiering. Vår tillverkning är både miljö- och kvalitetscertifierad (ISO 9001, 14001) vilket borgar för effektiv och resurssnål tillverkning.

Svensktillverkat

Nordic Parks har rötterna i klassisk Svensk tillverkningsindustri. Vi tillverkar våra produkter själva i våra verkstäder i Västerås och Örebro. Där det gjorts rejäla produkter för svensk industri sedan 1950-talet. Kanske är vi lite gammaldags som vägra flytta tillverkning till lågkostnadsländer, men vi tror stenhårt på att Svensktillverkat håller längre.

Fritt från gamla bildäck

Det har varit känt sedan länge att gamla bildäck innehåller giftiga och cancerframkallande HA-oljor. Svenska lekplatser är fortfarande fulla av dem**. Det finns tillverkare som fortsätter att saluföra däckgungor gjorda på gamla bildäck. Det finns andra tillverkare som använder modernare däck som ska innehålla snällare material. Vi på Nordic Parks tror inte att något som utvecklats för att hålla 1000-tals mil på motorväg är det bästa i en miljö för barn. Här är det helt däckfritt, eftersom det finns bättre alternativ. Tex gungsitsen Ella, som dessutom är rymligare än en gammal däckgunga.

En helhetsleverantör

Nordic Parks är er nya helhetsleverantör av möbler, återvinning och källsortering för offentlig miljö. Oavsett om ni vill skapa något eget eller välja ur vårat standardsortiment så hjälper vi er!

Kontakta oss

Maila oss på info@nordicparks.se eller ring 021 - 444 00 90

Nordic Parks
Tunbytorpsgatan 20, Vasteras
Sweden
Org.nr: 555-123456789