Vår berättelse

Sedan starten 2011 har Nordic Parks etablerat sig som en helhetsleverantör av produkter för offentlig miljö. Vi erbjuder rikstäckande försäljning och tillverkar inom Sveriges gränser. Allt för att skapa en så trygg och hållbar utveckling som möjligt. All produktutveckling sker in house och våra erfarna konstruktörer och svetsare har sedan start utvecklat samtliga av Nordic Parks produkter.

Svensktillverkat - I hjärtat av Mälardalen

Nordic Parks har rötterna i klassisk Svensk tillverkningsindustri. Vi tillverkar våra produkter själva i våra verkstäder i Västerås och Örebro. Där det gjorts rejäla produkter för svensk industri sedan 1950-talet. Kanske är vi lite gammaldags som vägra flytta tillverkning till lågkostnadsländer, men vi tror stenhårt på att Svensktillverkat håller längre.

Produktion - Verkstad

I våra verkstäder i Västerås och Örebro tillverkas Nordic Parks artiklar efter marknadens högsta standarder. Produktionen har funnits sedan 50-talet och innefattar allt från bearbetning till laserskärning. Allt för att möta de högsta kraven från våra kunder. Vi levererar efter de högsta ISO och TUV standarderna för att ni som beställare skall känna er säkra på att ni valt rätt leverantör.

Träproduktion

Vår träproduktion ligger strax utanför Örebro och har sedan 1993 tillverkat träprodukter till några av landets ledande butikskedjor och butiker. Nordic Parks tillverkar alla träartiklar i Örebro där huvudfokus är att tillverka produkter som håller den högsta kvalité som finns på marknaden. Den flexibla produktionen ger oändliga möjligheter då det kommer till kundspecifika lösningar och idéer. Läs mer om hur vi kan hjälpa er på sidan Utveckla, här på hemsidan!

Miljövänlig lekplatsutrustning

På Nordic Parks tillverkar vi det mesta själva och vi arbetar med leverantörer som håller de allra högsta kraven. Till vår lekplatsutrustning och parkmöbler föredrar vi svenska material. Inte bara för att kvaliteten är den bästa, utan också för att att det blir kortare transporter. Bra för miljön. Vår lekplatsserie OrganoPlay är den första Svanenmärkta lekplatserien i Norden, vilket innebär att den uppfyller flera olika hårda krav. OrganoPlay tillverkas av trä från hållbart skogsbruk och den uppfyller stränga miljökrav för kemikalier. Svanen ställer även krav på att produkterna uppfyller funktions- och säkerhetskrav. Svanenmärkta utemöbler tillhör de minst miljöbelastande på marknaden.

OrganoWood, Bra Miljöval i allt trä

Traditionella träskyddsmedel kan innehålla aktiva beståndsdelar som koppar, bor, fosfor och kreosotolja. Medlen verkar genom att kemikalierna dödar rötsvampar och andra organismer som angriper träet och myndigheterna har uppmärksammat olika miljö- och hälsoproblem som orsakas av träskyddsmedel. Märkligt nog finns det fortfarande gammalt tryckimpregnerat virke på två tredjedelar av Sveriges lekplatser*. Alla ämnen i OrganoWood är klassificerade som ej hälsoskadliga och ej farliga för miljön av Kemikalieinspektionen. OrganoWood rekommenderas även av Byggvarubedömningen.

Branschens högsta standarder

Våra lekplatsprodukter är utvecklade i enlighet med branschstandarden EN1176. Nordic Parks samarbetar med TÜV för produktutveckling och certifiering. Vår tillverkning är både miljö- och kvalitetscertifierad (ISO 9001, 14001) vilket borgar för effektiv och resurssnål tillverkning.

Svensktillverkat

Nordic Parks har rötterna i klassisk Svensk tillverkningsindustri. Vi tillverkar våra produkter själva i våra verkstäder i Västerås och Örebro. Där det gjorts rejäla produkter för svensk industri sedan 1950-talet. Kanske är vi lite gammaldags som vägra flytta tillverkning till lågkostnadsländer, men vi tror stenhårt på att Svensktillverkat håller längre.

Fritt från gamla bildäck

Det har varit känt sedan länge att gamla bildäck innehåller giftiga och cancerframkallande HA-oljor. Svenska lekplatser är fortfarande fulla av dem**. Det finns tillverkare som fortsätter att saluföra däckgungor gjorda på gamla bildäck. Det finns andra tillverkare som använder modernare däck som ska innehålla snällare material. Vi på Nordic Parks tror inte att något som utvecklats för att hålla 1000-tals mil på motorväg är det bästa i en miljö för barn. Här är det helt däckfritt, eftersom det finns bättre alternativ. Tex gungsitsen Ella, som dessutom är rymligare än en gammal däckgunga.

En helhetsleverantör

Nordic Parks är er nya helhetsleverantör av möbler, återvinning och källsortering för offentlig miljö. Oavsett om ni vill skapa något eget eller välja ur vårat standardsortiment så hjälper vi er!

Kontakta oss

Maila oss på info@nordicparks.se eller ring 021 - 444 00 90

Nordic Parks
Tunbytorpsgatan 20, Vasteras
Sweden
Org.nr: 555-123456789