Nordic Parks

 

Om Nordic Parks - Pappaledigt som byggde om en bransch

Historien om Nordic Parks uppstart är en om föräldraledighet. Två kompisar, som under en samtidig föräldraledighet med mycket lekplats- och parkhäng (och en hel del grävande, klättrande, geggande och springande), beslutade sig för att göra bättre lekplatsprodukter.

Två pappor som själva upplevde att skillnaden mellan bra och dåliga lekplatser är enorm. Den ena uppmuntrar till lek, aktivitet och umgänge, medan den andra kanske inte är särskilt rolig alls. Kanske till och med byggd av material som är farliga för människa eller miljö.

Vi vet alla hur viktig lek och aktivitet är för barn i alla åldrar. Branschen för lekplats- och parkutrustning domineras av några få aktörer. Flera ägs av finansiellt driva ägare med höga vinstkrav. Det är komplicerat, och utvecklat långt ifrån barnens vardag. Ofta tillverkat utomlands.

Nordic Parks är grundat för att göra det enklare: barn och vuxnas favoriter, till den höga kvalitet som standarden kräver. Bra och modern design. Men tillverkat i Sverige, med bra miljöval i material och råvaror. Utan att prislappen för den sakens skulle behöver bli högre.

Ett riktigt familjeföretag

Våra grundare är i högsta grad aktiva i bolaget. Idén om bättre produkter, som vi själva gärna sätter våra egna barns miljöer, fortsätter att vara guidande i företagets verksamhet och produktutveckling.

Nordic Parks har rötterna i klassisk Svensk tillverkningsindustri, och i våra företag har det gjorts rejäla produkter sedan 50-talet.  Vi tillverkar det mesta av våra produkter själva i Västerås, i egna verkstäder som har de högsta kvalitets- och miljöcertifieringarna. Produkter som görs i Sverige håller högre kvalitet tror vi. Och så blir det betydligt färre och kortare transporter. Bra för miljön.

Tillverkat av oss, nära dig. Härproducerat, skulle man kunna säga.

Har du synpunkter eller vill höra av dig så vill vi gärna prata med dig! Direktnummer och mailadresser finns under kontaktsidan.